Jūsu grozs ir tukšs
Kopā
€0.00
Nopirkt
0
Zvani: +371 29189748
Latviešu
Valoda: Latviešu
Zvani: +371 29189748
0

Latvijas Lauksaimniecības universitāte iesaistās Organic Jelly Candy attīstībā

Datums: 18.07.2018 17:51
16 skatījumi
Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Latvijas uzņēmums SIA BIORGANIK5 un Igaunijas uzņēmums Chaga OU rada organiskas, želejas konfektes ‘’Wild Candy’’ no dabīgām sulām un ar unikālu tehnoloģiju pārstrādātām ogām. Šajā procesā iesaistīta arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte, lai veiktu papildus pētījumu par dabīgas želejas konfektes ar aukstumā kaltētām ogām receptūru un tehnoloģiju izstrādi.
Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Latvijas uzņēmums SIA BIORGANIK5 un Igaunijas uzņēmums Chaga OU rada organiskas, želejas konfektes ‘’Wild Candy’’ no dabīgām sulām un ar unikālu tehnoloģiju pārstrādātām ogām. Šajā procesā iesaistīta arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte, lai veiktu papildus pētījumu par dabīgas želejas konfektes ar aukstumā kaltētām ogām receptūru un tehnoloģiju izstrādi.

Ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti uzņēmumi sadarbību uzsākuši 2018.gada vasaras sākumā, bet jau šobrīd tiek izstrādātas dabīgas želejas konfektes ar alvejas (aloe vera) sulu un liofīli kaltētām ogām. Universitāte šī procesa ietvaros veiks arī papildu pētījumu veikšanu par dabīgas želejas konfektes ar aukstumā žāvētiem ogām receptūru un tehnoloģiju izstrādi, kā arī nodrošinās izmēģinājuma testus un analīzes produktu prototipiem. Lai pie veselīgu saldumu cienītājiem jau šī gada rudenī nokļūtu veselīgs, pārbaudīts un unikāls produkts!

Jāatzīmē, ka uzņēmumu mērķis projektā ir ambiciozs - radīt saldumu klāstu, kas ne tikai iedvesmots no Baltijā pieejamajiem resursiem, bet ir arī veselīgs. Paredzēts, ka organiskās želejas konfektes būs bez krāsvielām, glutēna, laktozes, papildus pievienotiem konservantiem. Plānots, ka šie saldumi pie patērētajiem nokļūs jau 2018.gadā. Projektā savus spēkus un kompetences apvieno divi Baltijas uzņēmumi. Projekta vadošais partneris ir SIA BIORGANIK5, bet projekta partneris no Igaunijas ir uzņēmums Chaga OU. SIA BIORGANIK5 nodrošina dabiski augstvērtīgu produktu, kuru sastāvā ir bioloģiski audzēta alveja, ražošanu un izplatīšanu. Savukārt, Chaga OU specializējies ziemeļu meža bagātību pārvēršanā uzturā lietojamos augstvērtīgos pulveros.  Alvejas sula, meža ogas un bērzu piepju pulveri būs pamats jaunās saldumu līnijas produktu izstrādei.

Starpvalstu komanda jau izstrādājusi pamatkonceptu salduma līnijas garšas un satura kritērijiem, kurus tālāk testē pētnieki Tartu Universitātē. Lai radītu pirmos saldumu paraugus,  projekta komanda uzsākusi sadarbību ar Latvijas uzņēmumu SIA ‘’Karameļu darbnīca’’. Radītie pilotprodukti prezentēti BIOFACH 2018 – pasaulē vadošajā organisko produktu izstādē un tos plānots prezentēt arī “Riga Food 2018’’ septembrī.

Projekts „ORGANIC JELLY CANDY WITH FREEZE DRIED BERRIES” (Organic Candy) Nr.32 ​ir Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas finansēts projekts, kura mērķis ir kopīgiem spēkiem radīt jaunu, inovatīvu un dabīgu želejveida konfekti. Projekta vadošais partneris ir SIA BIORGANIK5, projekta partneris  no Igaunijas ir uzņēmums Chaga OU. Projekta ilgums - 2017.gada 1.maijs līdz 2018.gada 31.oktobrim.

Šī publikācija atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Preses ziņu sagatavoja:

Iveta Cīrule, BIORGANIK5 valdes locekle, projekta vadītāja mob.tālr.: +371 29189748, e-pasts: naturalproducts@inbox.lv
Vairāk informācijas par projektu:

http://chagahealth.eu/ un http://www.biorganik.lv/

Sekojiet mūsu darbībai: https://www.facebook.com/OrganicJellyCandy/