Jūsu grozs ir tukšs
Kopā
€0.00
Nopirkt
0
Zvani: +371 29189748
Latviešu
Valoda: Latviešu
Zvani: +371 29189748
0

Konfekšu izstrādē iesaistīti uzņēmumi, studenti un zinātnieki

Autors: Saziņai: Iveta Cīrule, BIORGANIK5 valdes locekle, projekta vadītāja mob.tālr.: +371 29189748, e-pasts: naturalproducts@inbox.lv 
Datums: 30.12.2017 18:40
17 skatījumi
​​Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Latvijas uzņēmums SIA BIORGANIK5 un Igaunijas uzņēmums Chaga OU rada organiskas, želejas konfektes ‘’Wild Candy’’ no dabīgām sulām un ar unikālu tehnoloģiju pārstrādātām ogām. Produkta attīstībā talkā nākuši arī zinātnieki, studenti un saldumu ražotāji.

Uzņēmumu mērķis ir ambiciozs- radīt saldumu klāstu, kas ne tikai iedvesmots no Baltijā pieejamajiem resursiem, bet ir arī veselīgs. Paredzēts, ka organiskās želejas konfektes būs bez krāsvielām, glutēna, laktozes, papildus pievienotiem cukuriem un konservantiem. Plānots, ka šie saldumi pie patērētajiem nokļūs jau 2018.gadā. Projektā savus spēkus un kompetences apvieno divi Baltijas uzņēmumi. Projekta vadošais partneris ir SIA BIORGANIK5, bet projekta partneris no Igaunijas ir uzņēmums Chaga OU. SIA BIORGANIK5 nodrošina dabiski augstvērtīgu produktu, kuru sastāvā ir bioloģiski audzēta alveja, ražošanu un izplatīšanu. Savukārt, Chaga OU specializējies ziemeļu meža bagātību pārvēršanai uzturā lietojamos augstvērtīgos pulveros.  Alvejas sula, meža ogas un bērzu piepju pulveri būs pamats jaunās saldumu līnijas produktu izstrādei.

Starpvalstu komanda jau izstrādājusi pamatkonceptu salduma līnijas garšas un satura kritērijiem, kurus tālāk testē pētnieki Tartu Universitātē. Lai radītu pirmos saldumu paraugus,  projekta komanda uzsākusi sarunas ar Latvijas uzņēmumu SIA ‘’Karameļu darbnīca’’. Jāteic, ka produkta izstrādē iesaistīti ne tikai uzņēmumi un zinātnieki, bet arī studenti. 2017.gada rudenī projekta komanda savus sociālo tīklu sekotājus un Latvijas Kultūras koledžas studentus aicināja radīt idejas potenciālajiem produkta nosaukumiem. Tika radīti gandrīz 300 dažādi nosaukumi. Labāko nosaukumu, abu vadošo uzņēmu vērtējumā, ieguva nosaukums ‘’Wild Candy’’, kuru radīja Latvijas Kultūras koledžas studente A. Besere. Šis nosaukums kalpoja par pamatu zīmola attīstībai. Savukārt dizainere A.Goldberga radīja vairāk nekā 30 dažādus logo variantus. Jau šobrīd komanda plāno dalību ‘’Riga Food 2018’’, kā arī izstādēs Vācijā un Igaunijā.

Projekta organizatori aicina visus interesentus sekot līdzi projekta attīstībai un aktivitātēm gan abu kompāniju mājaslapās, gan sociālajos tīklos. Lai gan produkts ir tikai izstrādes procesā, jau šobrīd projekta komanda aktīvi pēta un testē citu ražotāju produktus, apkopo interesantākos faktus par saldumiem un eksperimentē, lai radītu unikālus saldumus.

Projekts „ORGANIC JELLY CANDY WITH FREEZE DRIED BERRIES” (Organic Candy) Nr.32 ​ir Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas finansēts projekts, kura mērķis ir kopīgiem spēkiem radīt jaunu inovatīvu dabīgu želejveida konfekti. Projekta vadošais partneris ir SIA BIORGANIK5, bet projekta partneris  no Igaunijas ir uzņēmums Chaga OU. Projekta ilgums - 2017.gada 1.maijs līdz 2018.gada 31.oktobrim. Kopējais plānotais finansējums ir 183 209.20 EUR, no kuriem 85% jeb 155 727,82 EUR  līdzfinansē Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma un 15% jeb 27 481.38 EUR līdzfinansē projekta partneri. Šī publikācija atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.